Nieuws

5 boegbeelden en nog steeds actief in en met ons Team

Geschreven door 11 november 2016 januari 14th, 2022 No Comments

5 boegbeelden en nog steeds actief in en met ons Team

Samen met deze 5 kandidaten en nog vele anderen vormen wij Team Meierijstad. We hopen dat we 23 november mogen rekenen op de stem van de inwoners uit toekomstig Meierijstad om daarmee van lokaal naar beter te bewerkstelligen! De vijf boegbeelden zijn lange tijd actief geweest in de politiek en zullen ook in Meierijstad hun steentje bijdragen als adviseur op de achtergrond. We stellen ze graag voor:

Simon Welte:

Hier ben ik dan! Simon Welte, uit St.Oedenrode  al vanaf 1971 woonachtig in schijndel, samen met mijn vrouw, 3 kinderen en 7 kleinkinderen.

Mijn tijd in Schijndel heb ik, naast mijn gezin en werk, ingezet om het leef genot van onze inwoners zo goed en leuk mogelijk te maken op gebied van wonen, leren, werken en ontspanning door recreatie.

De enige echte lokale partij, al meer dan 50 jaar actief in het schijndelse bestuur, DORP-ABS wordt nu TEAM MEIERIJSTAD.

Graag maak ik mij sterk voor dit Team. De visie van DORP-ABS is nagenoeg dezelfde als in TEAM MEIERIJSTAD. Zelfs mijn stokpaardje, het buitengebied, wordt met hetzelfde enthousiasme benaderd.

Het behouden en bestaansrecht geven in de vorm van nieuwe ontwikkelingen en het benutten van de kansen voor de agrarische sector moeten dit betaalbaar maken.

Culturele en historische waarden dienen  behouden te blijven voor dit mega groot gebied. Educatie hierover vanaf de basisschool is aan te bevelen.

Met en in het groen is veel te doen. Doorgaan zo! Gewoon doen!

Robert Elbertse:

Hallo, mijn naam is Robert Elbertse. Ik ben 16 jaar getrouwd met Lianne van Heck, heb een zoon Maarten van 12 en woon in de Veghelse wijk de Bunders. De afgelopen 5 jaar ben ik fractievoorzitter van TEL in de Veghelse gemeenteraad.

Voor mij begint Meierijstad bij mijn eigen voordeur, onze straat, de buurt, de school van mijn zoon, onze sportverenigingen en dan langzaam pas al die andere dingen. Voor jullie is dat vast een andere straat en vereniging, maar het idee is hetzelfde. Dit is waar wij wonen en werken en ons vermaken. Als we dat samen fijner kunnen maken dan moeten wij dat vooral doen. In ben dan ook gemeenteraadslid geworden om er voor te zorgen dat onze leefomgeving in balans blijft. Een gezonde en fijne plek om te leven, met respect voor het milieu, zorg voor onze naasten en begrip voor de noodzaak van economische welvaart.

 

 

Nico van Hoof:

Ik ben Nico van Hoof, 57 jaar en Erpenaar in hart en nieren. Ik woon samen met Birgitte Willems en we hebben een samengesteld gezin met 5 kinderen, Job (22), Eva (20), Anne (20),  Daan (18) en Froukje (18). Ik werk al 37 jaar in het Elkerliek ziekenhuis en mijn huidige functie is afdelingsmanager fysiotherapie, ergotherapie, logotherapie, medische psychologie en sportgeneeskunde.

In de vorige raadsperiode heb ik namens DDB in de gemeenteraad gezeten en ik ben daarna bestuurlijk actief geworden voor DDB. Begin 2016 ben ik in het nieuwe bestuur gestapt van TEAM Meierijstad in oprichting. Daarnaast ben ik voorzitter van Stichting Molenpark Erp. Deze stichting beheert het park en organiseert/faciliteert activiteiten in het park en gaat het park verder ontwikkelen tot een mooie oase in het centrum van Erp waar het voor iedereen goed toeven is.

 Ik vind het belangrijk dat er een lokale partij is die dicht bij de mensen staat en weet wat er speelt in dorpen, wijken en kernen. Team Meierijstad heeft deze mensen en weet zodoende heel goed wat er leeft omdat vele leden actief zijn bij verenigingen, stichtingen of sociale lokale projecten in hun eigen kern/wijk. In Erp is door de realisering van het Molenpark nogmaals duidelijk geworden dat er door saamhorigheid en betrokkenheid van de inwoners en bedrijfsleven veel mogelijk is.

Team Meierijstad is mijn partij, dicht bij de mensen, oog voor gezonde centra, lokale initiatieven en verenigingsleven ondersteunen en een gezond ondernemersklimaat creëren zodat welvaart en welzijn hand in hand gaan in Meierijstad. Team Meierijstad, goed voor mekaar.

Harrie van Boxmeer:

Ik ben Harrie van Boxmeer 67 jaar gehuwd met Trudy, samen hebben wij 5 kinderen en 6 kleinkinderen.

16 jaar ben ik lid geweest van de gemeenteraad van Veghel, waarvan 8 jaar als fractievoorzitter van Hart voor Veghel, een partij die is ontstaan uit PvdA, D66, GroenLinks en niet partijgebonden leden.

Het werken in een team heb ik altijd als een grote meerwaarde ervaren samen kun je nu eenmaal meer bereiken dan als individu.

De teamgedachte vanuit TeamMeierijstad heeft me vanaf het begin erg aangesproken, vandaar dat ik me prettig voel bij deze partij.

Vanuit kernwaarde, Duurzaamheid, rechtvaardige samenleving, menselijke maat ligt de kracht van deze lokale partij bij onze burgers. Voor mij zijn mensen het uitgangspunt van onze gedachte.

Wat mij betreft zal er een goed evenwicht moeten zijn tussen de economische ontwikkelingen en het sociaal welzijn van alle mensen in Meierijstad.

Daar sta ik voor.

Harrie van Boxmeer lid Team Meierijstad – Hart voor Veghel wordt Team Meierijstad: Voor iedereen natuurlijk.

44-tilly-van-den-tillaarTilly van den Tillaar

Ik ben Tilly van den Tillaar, 64 jaar, geboren en getogen Rooise, getrouwd met Gerrit, woonachtig in Boskant en ruim 38 jaar werkzaam geweest als personeels- en organisatieadviseur in diverse zorginstellingen. Van 2006 tot 2014 ben ik gemeenteraadslid geweest voor de Ouderenpartij, later BVT-Rooi. Dat heb ik met enthousiasme en inzet gedaan.

Ik vind het belangrijk dat ouderen gehoord en serieus genomen worden. Zij beschikken over kennis en ervaring op vele terreinen, die ook nu belangrijk zijn.

Om de mensen en de wereld van nu te begrijpen heb je kennis nodig van het verleden. Bewustwording, bewaren en delen van ons unieke eigen erfgoed helpt daarbij.

Een slimme gemeente maakt gebruik van kennis en ervaring van eigen inwoners en nodigt hen uit om volop mee te doen bij het opstellen van beleidsvoorstellen. Team Meierijstad staat voor een gemeente die zijn inwoners en organisaties actief opzoekt, naar hen luistert, kritisch kijkt naar de eigen rol en initiatieven van burgers faciliteert.