Skip to main content
Nieuws

Arie Smetsers: onthaasten in Iwkowa!

Geschreven door 1 augustus 2020januari 14th, 2022No Comments

Arie Smetsers: onthaasten in Iwkowa!

Vakantie betekent voor mij elk jaar weer naar Polen gaan naar Iwkowa, het geboortedorp van mijn vrouw. In  de vakantie hebben we dan tijd om familie en vrienden daar te bezoeken en bij te praten. Iwkowa zelf is een rustig plaatsje in een bergachtige omgeving, waar het goed vertoeven is. En van daaruit ben je bij voorbeeld in een uur in Krakau en Wielicka (zoutmijn), of in een uur zit je in Slowakije, waar in het grensgebied het Tatra gebergte ligt. Wij maken dan ook vaak dagtrips en soms gaan we wat verder weg voor enkele dagen, zoals vorig jaar naar Boedapest. Maar dit jaar zoeken we de drukte niet op, maar blijven we zoveel mogelijk hier in het dorp en de omgeving.

Tijdens de vakantie hoeven we niet zo veel stukken van de gemeente te lezen dus heb ik tijd om me voor te bereiden op onderwerpen die er aan zitten te komen en op de onderwerpen waarvan ik woordvoerder ben. Zo heb ik nu weer een paar boeken meegenomen over de omgevingswet, grondexploitatie en duurzaamheid. Zodat ik na de vakantie weer goed voorbereid aan de slag kan.

Ik ga hier ook een paar keer per week wandelen, en met een kennis uit het dorp gaan we elk jaar op pad met de metaaldetector, waarbij hij mij tijdens het zoeken vertelt over de geschiedenis van het dorp. Ook mijn vrienden en familie hebben de weg naar Polen gevonden en hebben genoten van deze mooie omgeving en de gastvrijheid van de mensen hier. Voor mij is dit een plek waar ik elk jaar met veel plezier naartoe ga.

Groeten uit Iwkowa,

Arie Smetsers