Nieuws

Betrokken, ondernemend, vernieuwend, lokaal geworteld en deskundig: Team diversiteit

Geschreven door 14 november 2016 januari 14th, 2022 No Comments

Betrokken, ondernemend, vernieuwend, lokaal geworteld en deskundig: Team diversiteit

We hebben in totaal 50 kandidaten op de kieslijst staan. Team Meierijstad gaat met deskundigheid, vertrouwen, lokaal geworteldheid en veel plezier op weg naar de aanstaande verkiezingen. Een kieslijst met een diversiteit aan mensen verbonden met de 13 kernen in Meierijstad. Een lijst waar we trots op zijn en overtuigd hiermee in Meierijstad de inwoners uit de kernen goed te kunnen vertegenwoordigen.

We hopen dat we 23 november mogen rekenen op de stem van de inwoners uit toekomstig Meierijstad om daarmee van lokaal naar beter te bewerkstelligen! Graag stellen wij nog een vijftal kandidaten aan u voor:

Dirk van den Tillaar 

Dirk van den Tillaar (36), getrouwd met Thalia Moossdorff, geboren en getogen in Mariaheide. Ik ben werkzaam bij woningcorporatie Area. Binnen mijn werk heeft de bewoner en de bouwtechniek altijd centraal gestaan. Ik vind het belangrijk dat iedereen fijn kan wonen in een goed huis.

Inmiddels ben ik 4 jaar politiek actief in de commissie R&M. Naast mijn werk en de politiek ben ik actief als  trompettist en voorzitter van de Krikkelblaozers, secretaris bij C.S. De Heikrikkels. Daarnaast ben ik betrokken bij de organisatie van SingSwing Mariaheide en bij de Bonte Avonden. 

Bij Team Meijerijstad hebben we wonen en bouwen hoog in het vaandel staan. Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Binnen de gemeente dienen we er voor te zorgen dat we voldoende woningen in iedere kern mogelijk maken zodat alle kernen een goede leefbaarheid kennen. Deze goede leefbaarheid zorgt voor een fijn woonklimaat voor iedereen.

 

Willem Wouters

Mijn naam is Willem Wouters, ik kom uit Schijndel. Van de Boschweg om preciezer te zijn, waar ik met drie zussen opgegroeid ben in een brood- en banketbakkerij. De opleidingen die ik afgerond heb zijn die van Brood- en banketbakker en Bedrijfswiskunde. Ik ben twaalf jaar getrouwd met Nicole en mijn zoon van tien heet Merijn.

In 2003 ben ik samen met Frans Cooijmans een bedrijf begonnen in de IT (dWise). We deden samen de IT van Paaspop en waren het eens over de manier hoe IT, tegen de mores in, aangeboden zou moeten worden. Dertien jaar later doen we dat met zijn vijftienen, nog steeds vol overtuiging. De mores zien we langzaam veranderen…

In mijn vrije tijd lees ik graag boeken over wiskunde en filosofie, ga graag paardrijden en ben een fanatiek tennisser, squasher en schaker. De verantwoordelijkheid die ik voel voor het (mede) organiseren heb ik eigenlijk altijd al gehad. Door de jaren heen ben ik betrokken geweest bij onder andere de Boschwegse Ondernemersvereniging, TC Skinlo, Paaspop, Schorsbos, DORP-ABS, Theatergroep Wildeman en DocsintheCity.

Ik ben erg voor de traagheid van politiek!

 

Antoon Buiting

Het is een geschenk als je gedurende je leven gezond van lichaam en geest bent en mag blijven. Niet iedereen is dat gegeven. Om in zo’n situatie ook nog deel te kunnen nemen aan de leefomgeving, zijn er voorwaarden nodig; mensen die een handje toesteken, een omgeving zonder obstakels enz. enz.


Mijn naam is Antoon Buiting, geboren en getogen in Sint-Oedenrode (1946) en ik heb niet het geluk gehad zo’n levensgeschenk te mogen ontvangen. Wel heb ik het geluk gehad te leven in een sociale en solidaire omgeving waardoor ik kon studeren, werken én 12 jaar deel uitmaakte van de Rooise gemeenteraad. In die 12 jaar heb ik een integraal toegankelijk, inclusief beleid bepleit en daarin o.a. steun van mijn partij ondervonden. Het vertrouwen dat Team Meierijstad ook daadwerkelijk zo’n integraal toegankelijk beleid voorstaat, zodat iedereen écht mee kan doen heeft mijn keuze bepaald.

 

Patrick van der Heijden

Patrick van der Heijden, 43 jaar, boven alles trotse papa van Stephania (5 jaar). Sinds januari 2010 mag ik me Bachelor in Leisure Management noemen. Afstudeeropdracht: gebiedsmarketingonderzoek voor Vlagheide als duurzaam natuur- en recreatiegebied.  

Ruim tien jaar ondernemer in de media én zes jaar in de vrijetijdsbranche. Daarvoor ruim twintig jaar werknemerservaring in de audiovisuele mediabranche, lokaal en landelijk. Nu bestuurslid van Stichting Koeveringse molen, voorzitter van Coöperatie Aa-Land, lid van Bourgondisch Actief, Vereniging Vlagheide en Het Groene Woud. Tv-programmamaker en presentator bij Lokale Omroep Schijndel. Weinig tijd voor sport, maar soms sta ik op de tennisbaan in Eerde.

Vanuit DORP-ABS bij Team Meierijstad aangesloten, omdat ik trots ben op de plaats waar ik ben geboren, woon, onderneem, creëer én (be)leef. Onze Meierijstad help ik graag GOED VOOR MEKAAR te zijn. Als vrijetijdseconoom verwacht ik een bijdrage te kunnen leveren in recreatie en toerisme, lokale media en gebiedsmarketing van Meierijstad. 

 

Geert van de Ven

Ik ben Geert van de Ven (46) en woon ruim 12 jaar in Eerde. Ik woon daar met mijn vriendin Margret en ben werkzaam als consultant. In Eerde ben ik ook actief in de werkgroep 3 Ghemalen. De afgelopen jaren ben ik vanuit DDB actief geweest in de commissie Ruimte & Milieu in Veghel. 

Ik vind het belangrijk dat je trots kan zijn op het dorp waarin je woont. Om die reden moet politiek praktisch en dichtbij zijn. Samen werken aan een beter Meierijstad waarin je praat met elkaar over oplossingen.

Oplossingen op het gebied van voorzieningen die er zijn en dienen te blijven in de dorpen. Dat jonge mensen er graag willen blijven wonen en dat ouderen dat ook kunnen. Oplossingen die er voor zorgen dat we de leidende positie behouden die we hebben als hét agrifood kennis- en werkcentrum van Nederland.

Dat kunnen we alleen samen bereiken.