Skip to main content
Nieuws

Wat Joke Steenbakkers, Pascal Timmers, Hans Hulsen en Pascal van Oers verbindt!

Geschreven door 10 november 2016januari 14th, 2022No Comments

Wat Joke Steenbakkers, Pascal Timmers, Hans Hulsen en Pascal van Oers verbindt!

Graag stellen we nog 4 kandidaten die op onze kieslijst staan voor:

  • Joke Steenbakkers (nummer 37, woonachtig in Eerde);
  • Pascal Timmers (nummer 21, woonachtig in Boerdonk);
  • Hans Hulsen (nummer 19, woonachtig in Boskant);
  • Pascal van Oers (nummer 22, woonachtig in Schijndel).

De titel geeft al aan dat er iets wat ze verbind en dat is niet alleen een actieve rol binnen Team Meierijstad. Alle vier maken ze zich hard voor vrijwilligerswerk. Zelf actief of anders binnen Team Meierijstad om hier veelvuldig en vaak aandacht voor te vragen. Vier kanjers die we dus graag nader voorstellen:

Joke Steenbakkers-Scheepers:

Hoi, ik ben Joke Steenbakkers- Scheepers, kom oorspronkelijk uit Erp. Ben getrouwd met Wim en woon al 38 jaar in Eerde, waar ik als vrijwilligster actief ben in het verenigingsleven, zoal bij de EHBO. vereniging. Ik ben jaren secretaris geweest en ook jeugd EHBO. A. lessen gegeven, en schoolkamp verzorgd. Ik ben nog steeds actief bij de evenementen van de EHBO. Nu werk ik als vrijwilligster in het supermarktje  “in de Molen “ te Eerde. Mijn hobby’s zijn wandelen en volleybal. Als kandidaat van Team Meierijstad is de gezondheid het belangrijkste bezit van een mens, de basisvoorwaarde is een gezonde omgeving. Mijn belangstelling ligt vooral in het zorg dragen voor het verbeteren van onze leefomgeving, door bijvoorbeeld voor meer groen en natuur. Economische ontwikkeling die gepaard gaat met minder luchtvervuiling. Dat de gemeente open, transparant, betrouwbaar en rechtvaardig werken. Mijn passie is mensen helpen waar ik kan.

 

 

 

 

 

 

 

Pascal Timmers

Pascal Timmers is 45 jaar en geboren en getogen in Boerdonk. Daar woont hij samen met Dorette Bergers en dochters Maya, Puck en Nova. Hij is teammanager Financiën bij GGD Brabant-Zuidoost Nederland. Daarnaast is Pascal voorzitter van de medezeggenschapsraad van basisschool Sint Nicolaas en speelt hij toneel bij amateurtoneelvereniging Ger Gespeuld.

“Ik ben een echt dorpsmens. Daarom hecht ik aan de leefbaarheid van de kernen, maar ook die van de wijken in Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel. Samen met mijn partij maakt ik me sterk voor het behoud van lokale voorzieningen en voor een evenwichtige verdeling van de beschikbare middelen binnen de hele gemeente Meierijstad.

De rijksoverheid draagt veel taken over aan de gemeente. Daardoor komt er steeds meer terecht op de schouders van burgers.  Dorpen en wijken kunnen hun eigen identiteit en dynamiek alleen behouden door maximale inzet van de inwoners. Door met hen  in gesprek te blijven, wil ik er – als lid van Team Meierijstad – alles aan doen, dat de noodzakelijke voorzieningen bereikbaar blijven. Wat mij betreft ligt de nadruk op voldoende beschikbare woningen voor starters en ouderen en een multifunctioneel gemeenschapshuis. Daardoor blijft de leefbaarheid gewaarborgd.”

 

 

 

 

 

Hans Hulsen:

Mijn Naam is Hans Hulsen (69) ik ben  getrouwd met Ria, we hebben 2 kinderen en 4 kleinkinderen.

Ik ben nu gepensioneerd maar heb me altijd al erg betrokken gevoeld bij het wel en wee van de Rooise burgers. In 1994 ben ik als raadslid gekozen voor  de Rooise Partij en in 1998 ben ik overgestapt naar een andere lokale partij, de DGS,  waarvan ik 8 jaar fractievoorzitter ben geweest en de rest als raadslid heb ingevuld.

Mijn politieke interesse ligt in sport, infrastructuur en recreatie, daarbij ben ik zeer geïnteresseerd  in wat de burgers bezighoudt om dan samen met hen naar een oplossing te zoeken.

Ik blijf me graag inzetten voor de gemeenschap en hoop er zo mede voor te kunnen zorgen dat de gemeente Meijerijstad hierdoor aantrekkelijk blijft voor zijn burgers, en vooral dat de leefbaarheid in de kleine kernen gegarandeerd blijft.

 

 

 

 

 

Pascal van Oers:

Ik ben Pascal van Oers, 45 jaar geleden geboren in Schijndel. Ik heb mijn lagere school gevolgd bij bassischool de Beemd en daarna ben ik naar het Skinlecollege gegaan. Om vervolgens een MBO en HBO opleiding in Eindhoven te gaan volgen. Inmiddels ben ik ruim zestien jaar getrouwd en heb 2 kinderen Bjorn en Jesper. Bjorn zit op het Elde College en Jesper zit op basisschool ’t Kwekkeveld. In het dagelijkse leven ben ik salarisadministrateur. Daarnaast ben ik als vrijwilliger actief in het bestuur van de Budoclub Schijndel, in de MR van ’t Kwekkeveld, in de GMR bij Skopos en als secretaris bij DORP-ABS. Binnen TEAM ga ik me sterk maken voor goed onderwijs in alle kernen van Meierijstad. Waarbij aansluiting met het bedrijfsleven een van de speerpunten zal zijn. Dit start wat mij betreft al in het basisonderwijs waar, bijvoorbeeld in praktijk ateliers, kinderen kennis kunnen maken met het bedrijfsleven. Dit om kinderen al vroeg goed voor te bereiden op hun keuze voor een toekomstig beroep. Het is daarom van groot belang dat er goed basisonderwijs aangeboden blijft worden binnen alle kernen van Meierijstad. Het zou mooi zijn om binnen Meierijstad een opleiding op HBO-niveau te kunnen volgen bijv. p het gebied van Agrifood. Een mooie uitdaging voor de nieuwe gemeenteraad.

 

 

 

 

 

Samen met deze 4 kandidaten en nog vele anderen vormen wij Team Meierijstad. We hopen dat we 23 november mogen rekenen op de stem van de inwoners uit toekomstig Meierijstad om daarmee van lokaal naar beter te bewerkstelligen!