Skip to main content
Fractie nieuws

Het zijn de kleine dingen die het doen…

Geschreven door 5 september 2021januari 14th, 2022No Comments

Het zijn de kleine dingen die het doen…

Waarderen wat je hebt… Ik blijf dat lastig vinden, maar naarmate ik ouder word, besef ik het mij toch steeds vaker en spreek het ook sneller uit. Ik heb het goed voor elkaar!

De laatste maanden zijn als een roes voorbij gegaan. Schrijven van het verkiezingsprogramma, sollicitaties voor de gemeenteraadsverkiezingen, sollicitaties voor een nieuwe baan, verbouwen van ons nieuwe huis, een jong paard opleiden, Meike naar de basisschool, Romy die eindelijk de nachten doorslaapt… Grote en nieuwe stappen worden gemaakt en des te meer moet je niet vergeten wat je al hebt. Soms een pasje terug doen en even bekijken wat er de laatste tijd allemaal heeft plaats gevonden.

Covid-19 heeft ons veel ellende gegeven, maar voor mij ook goede dingen. En de goede dingen zit hem voornamelijk in de extra tijd die we hebben gekregen om na te denken. Even stil staan, in plaats van alleen maar door hollen. Want o, wat ben ik daar goed in. Wat is het fijn om dan de juiste mensen om je heen te hebben, mensen waar je op terug kunt vallen als je het moeilijk hebt, als je het druk hebt of gewoon graag gezelligheid wil. Dat heb ik bij mijn collega’s, mijn familie, bij HIER, bij mijn buren en bij mijn vrienden. Zonder deze mensen zou het allemaal maar saai en eenzaam zijn. En wat gun ik dat iedereen om de juiste mensen om je heen te hebben! Helaas is dat niet voor iedereen zo en moeten we daar samen meer naar kijken en handelen.

Het blijven toch de kleine dingen die het doen.. In mijn dochters zie ik mezelf regelmatig terug. De eigenwijsheid, behoefte aan gezelligheid, ondernemend en in voor een grapje. Samen genieten van muziek, de paarden poetsen, kleding shoppen en gezellig een taartje eten in het centrum van Schijndel, maar ook samen knuffelen en de dag doorspreken is voor ons genieten. Wat hebben we dan nog meer nodig? Niets toch? Af en toe momenten of mensen die je helpen om te relativeren is toch wel fijn. Zodra ik weer aan het hollen ga.. Zouden jullie mij weer even met beide benen op de grond willen zetten?

Vandaag vertrek ik met mijn gezinnetje lekker op vakantie. Samen met vrienden genieten van de heerlijke Franse zon, wijn en stokbrood, maar voornamelijk van de warmte van mijn man en kinderen. Beide beentjes aan de grond of lekker omhoog op een strandbedje…

Miranda Kerkhof-Ulehake