Nieuws

HIER en nu of toch de toekomst?

Geschreven door 9 augustus 2021 augustus 10th, 2021 No Comments

Mijn vakantie komt nog. Over twee weken vlieg ik samen met mijn gezin naar  Antalya in Turkije. Voor het eerst in mijn leven hebben we tickets gekocht zonder een retourticket. We zien wel hoe het allemaal loopt. De afgelopen jaren waren zeer drukke en slopende tijden in verband met corona.

We maakten ons in eerste instantie zorgen om de bosbranden die plaatsvinden in Turkije. Enerzijds zijn deze veroorzaakt door mensen die opzettelijk de bomen in brand hebben gestoken en anderzijds door de enorme hittegolf. Een hittegolf waarbij mensen maar liefst 50 graden hebben gezien op de thermostaat. We hebben besloten om ons niet te laten lijden door angst en we gaan ervoor…

Er werd geroepen dat het klimaatprobleem van de toekomst is, dus voor onze kleinkinderen. Maar ik denk van niet… ik stel dat wij nu in het heden een serieus klimaatprobleem hebben. Kijk maar naar de vele bosbranden in het Zuiden van Europa, kijk maar naar de uitzonderlijke overstromingen die we hebben meegemaakt, kijk maar naar het coronavirus dat zich aan het muteren is….En dit alles kost ons mensenlevens. Wij hebben NU een klimaatprobleem en we moeten daarnaar handelen.

Deze zomervakantie zal ik mij eens goed beraden waar ik mijzelf zie over vijf jaar en een afweging maken over alle ballen die ik in de lucht probeer te houden.

Tot ziens! En geniet van jullie zomervakantie.

Ülkü Ögüt