Het nieuws van Hier.

In gesprek met Erik de Vries over de 1,5 meter samenleving

Geschreven door 18 mei 2020 januari 14th, 2022 No Comments

In gesprek met Erik de Vries over de 1,5 meter samenleving

Op bezoek bij mijn vader? Mijn zoontje raad het me af. Of ik gek ben om  mijn vader zo in gevaar te brengen. Wel verstandig en lief van hem. Maar zo lang er geen vaccin is en het virus nog rondwaart, kan ik dus niet op  bezoek. En dat kan nog heel lang duren.

Dan komt toch het dilemma boven:  wat als hij over een half jaar overlijdt en ik hem al die tijd niet meer  heb kunnen zien? Het was afgelopen zaterdag mooi weer, dus toch naar het  noorden en op bezoek in de tuin op gepaste afstand.

Zo zit het leven vol dilemma’s. Je moet thuiswerken als dat kan. Maar  een deel van mijn medewerkers moet voor hun werk op locatie zijn. Dus zo nu en dan vertrek ik toch naar Utrecht om hen aandacht te geven en te helpen bij de problemen waar ze tegen aan lopen. Eigenlijk ben ik heel  blij om weer even op kantoor te zijn, want al dat video en telefonisch  vergaderen is minder effectief en behoorlijk inspannend. Als extravert  persoon mis ik ook de echte interactie met collega’s. Maar dat is allemaal klein bier; ik ben gezond en heb werk, dus niks te klagen.

Sommige van mijn vrienden en veel anderen staan er anders voor en ervaren groot leed. Ze hebben vele jaren hard gewerkt aan het opbouwen van een goed lopend bedrijf. Het was ooit van hun vader en zou straks  over moeten gaan op hun kinderen. Zou … Nu staan ze op het punt om failliet te gaan. Weg toekomstperspectief. Daar word ik wel stil van.