Het nieuws van Hier.

In gesprek met Miranda Kerkhof- Ulehake over de 1,5 meter samenleving

Geschreven door 15 juni 2020 januari 14th, 2022 No Comments

In gesprek met Miranda Kerkhof- Ulehake over de 1,5 meter samenleving

Het raakt ons allemaal! Je ziet de veranderingen in je gezin, op je werk, op politiek vlak en ga zo maar door. Gelukkig gaat het bij mij met enkele aanpassingen in het dagelijks leven goed. Maar ik zie ook de plekken waar het een stuk lastiger gaat zoals bij de evenementenwereld, de kwetsbare jongeren en de doelgroepen waar heel lang geen bezoek mocht komen. Ik denk graag positief en zie gelukkig een goede verbetering doordat het aantal besmettingen daalt en hoop dat we dit vol kunnen houden, zodat we ook weer met een grotere groep mensen (het liefst zonder de 1,5 meter afstand) gezellig bij elkaar mogen komen.

Want afstand bewaren van 1,5 meter is met kinderen toch wel een grote uitdaging. Mijn oudste dochter van inmiddels 3 jaar oud heeft nog niet het besef wat er gebeurt. Gelukkig maar! Maar dat maakte het ook lastig om uit te leggen dat ze ineens niet meer zomaar iedereen mocht aanraken en niet meer bij de kinderopvang mocht gaan spelen. Ook met mijn jongste dochter was dit een gekke tijd. Ze is inmiddels een half jaar oud en net voor de coronacrisis was de kraamvisite zo goed als allemaal geweest, maar hebben daarin toch ook wat vrienden/familie moeten afbellen. Voor mijn kinderen zal deze periode later vermeld staan in hun lesstof over de geschiedenis van Nederland en dat voelt toch erg vreemd aan.

Voor mezelf was het ook gek om na je verlof weer te beginnen met werken op kantoor en je na enkele weken alweer thuis aan het werken bent, omdat het advies was zoveel mogelijk thuis te werken indien mogelijk. Ook de fractievergaderingen zijn online, waardoor je zowel overdag als in de avond thuis bent en je hier dan ook creatief mee om moet gaan. Gelukkig was er geen verandering in het verzorgen van mijn paard en kon ik daar regelmatig naar toe om toch mijn stukje ontspanning te pakken.

Beetje bij beetje zie ik dat Nederland weer van het “slot” gaat en daar ben ik blij om, maar we zullen nog veel geduld moeten hebben voordat alles weer “normaal” wordt. Alhoewel ik niet de illusie heb dat alles weer zoals voorheen zal worden en dat is misschien maar goed ook. Veel mensen hebben tijdens de coronacrisis meer tijd met hun gezin doorgebracht en hebben ook aan zichzelf gewerkt, zulke ontwikkelingen zie ik als positief en ik hoop dat we dit niet te snel weer vergeten als de crisis voorbij is.

Miranda Kerkhof-Ulehake