Fractie nieuws

In gesprek met Raadslid Ülkü Ögüt over de 1,5 meter samenleving

Geschreven door 20 april 2020 januari 14th, 2022 No Comments

In gesprek met Raadslid Ülkü Ögüt over de 1,5 meter samenleving

Hoe ziet mijn werk als advocaat en gemeenteraadslid eruit nu wij met z’n allen te kampen hebben met de coronacrisis? Als advocaat gaat mijn werk gewoon door. Weliswaar waren de rechtbanken tot 6 april gesloten en waren de zittingen aangehouden (buiten de spoedzaken in het strafrecht en de uithuisplaatsingen binnen het jeugdrecht), maar alle schriftelijke termijnen gingen gewoon door. Nu is iedereen bezig om op een creatieve manier toch de zaken te laten doorgaan.

Afgelopen week heb ik voor het eerst mijn skype-zitting gehad en via de telefoon met toegevoegde bellers. Ik moet eerlijk zijn; het is wel even wennen! Immers de hele non-verbale communicatie en overtuiging zijn komen te vervallen. Daarnaast ben ik sinds kort ook weer begonnen om de intakegesprekken op kantoor te laten plaatsvinden, dit uiteraard met 1,5 meter afstand en in een open ruimte. Indien cliënten toch liever via skype consultancy willen, dan is dit ook mogelijk.

Ook activiteiten binnen de politiek gaan gewoon door. Via ZOOM hebben wij met onze fractie HIER iedere maandagavond van 19.30 uur tot maximaal 21.30 uur vergadering. Ik moet zeggen dat de vergaderingen zeer effectief en to the point lopen. Ook gaan de commissievergaderingen en raadsvergaderingen via de digitale weg door.

Thuiswerken vind ik enorm lastig moet ik eerlijk bekennen, dit in combinatie met het moederschap. Safa vraagt veel aandacht en wil spelen als hij wakker is. In zijn middagdutje en wanneer hij om 19.30 uur op bed ligt, dan knal ik een aantal uren. Corona heeft mij geleerd om efficiënt om te gaan met tijd.

Op 24 april 2020 begint de heilige maand Ramadan voor de moslims over de hele wereld. Ramadan is een maand van samen koken, samen het vasten verbreken met iftar, samen naar de moskee, samen bidden en met je mooiste kleren op het Suikerfeest naar je ouders……. “samen” valt weg. Brok in mijn keel. Dit wordt een zware maand voor mij en voor alle moslims. Maar we moeten hier een les uit halen. Ik denk dat wij nu beter realiseren hoe goed we het wel niet hadden. Dit is een tijd van bezinning voor mij.

Groetjes Ülkü