Fractie nieuws

Mijn Ramadangevoel

Geschreven door 13 april 2021 april 19th, 2021 No Comments

Ramadan is een belangrijke maand voor de moslims over de hele wereld. Een maand lang vasten de moslims van zonsopgang tot zonsondergang. En nee, je mag ook geen water drinkenūüėČ. Na zonsondergang mag je het vasten verbreken.¬†Dan mag je weer eten en¬†kom je samen voor de¬†iftar-maaltijd. Vorig jaar tijdens de Ramadan zei ik;¬† ‚ÄúKom op, volgend jaar gaan we met z‚Äôn allen het vasten verbreken‚ÄĚ. Nu zijn we een jaar verder, en leven we¬†nog steeds met corona tijdens een nieuwe¬†Ramadan.

Waarom is Ramadan nou zo belangrijk voor mij? Ramadan is één van de vijf zuilen van de Islam. In deze maand staat naastenliefde, verdraagzaamheid en vrijgevigheid centraal. Het doel van de Ramadan is het versterken van het geloof. En geloof me… je gaat zelfs een simpel kaasbroodje waarderen. Voor degene die verbaasd zijn dat ik met mijn gezonde boerenverstand een participerende moslima ben, mijn geloof is mijn houvast en toeverlaat. Mijn Ramadangevoel is een reflectie van het afgelopen jaar. Ben ik de persoon geweest waar ik trots op ben? Heb ik iets betekend voor de samenleving? Kritisch en ja, idealistisch.

Het vasten verbreken met familie en vrienden in grote groepen zit er dit jaar helaas weer niet in. Het samenzijn valt weg, maar dit maakt het niet minder bijzonder voor mij. Ik waardeer dat we gezond zijn en dat ik mijn naasten dicht bij mij heb. Ik zal dan ook een klein hoekje versieren om het Ramadangevoel extra te benadrukken in deze bizarre tijden.

Blijf gezond! Ramadan mubarek!

√úlk√ľ √Ėgut