Skip to main content
Fractie nieuwsNieuws

Schijndelse gebaren-Irma

Geschreven door 14 augustus 2021januari 14th, 2022No Comments

Schijndelse gebaren-Irma

Wie mij kent, kent mij als bezig bij. Eropuit met de kids, voor mijn bedrijf Cheops personeelsdiensten, de politiek, netwerken voor onder andere Open Coffee maar ook bezig met nieuwe dingen leren. Ik heb de lockdown daarom naast natuurlijk ook alle minder leuke kanten óók ervaren als een periode waarin veel tijd is voor leren. Ik heb nieuwe technieken geleerd om groepen te begeleiden of vraagstukken te benaderen. Bijvoorbeeld met behulp van Lego, een cursus zakelijk tekenen (heel handig bij spelletjes als pictionary of party & co). In die periode ben ik ook begonnen met de Gebarenchallenge: leren communiceren door gebarentaal.

Voor HIER en in mijn werk ben ik namelijk veel bezig met communicatie. En tja, hoe breng je je boodschap over naar doven of slechthorenden? Dus samen met een vriendin ben ik begonnen met deze wekelijkse gebarenlessen. We zijn al 27 weken op weg en er zijn al aardig wat woorden voorbij gekomen. Ik volg deze lessen thuis vanaf mijn laptop en dus pikt ook het gezin er het een en ander van op. Het mooie is dat je het ook meteen kunt toepassen in de dagelijkse praktijk ????.

De eerste keer kwam ik daar achter toen we met ons gezin een weekendje naar Zeeland waren. Na een strandwandeling hadden we zin in een snack. Dus mijn vriend Dick naar binnen om onze bestelling door te geven. Maar we wilden ook nog wat drinken! Dus al gebarend door het raam de wensen voor koffie en icetea doorgegeven, gaaf toch haha. Ik ben nog lang geen Irma maar wel trots op wat ik tot nu toe al heb geleerd. Het is belangrijk om te blijven oefenen en daarom grijp ik alle mogelijkheden aan waarop ik iets gebarend kan vertellen. Zie bijgaand mijn filmpje met een boodschap voor de vakantieperiode.

Fijne zomer allemaal!

Hartelijke groeten,

Marischka Klotz